< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Tārgali pieskandina “Cālis un Putnēns 2023”

Tārgali pieskandina “Cālis un Putnēns 2023”

2023-05-06, 19.54

Tārgales pamatskolas zālē norisinājās Ventspils novada bērnu dziedātāju konkurss “Cālis un Putnēns 2023”, sniedzot enerģiskus, sirsnīgus un skanīgus priekšnesumus. Dziedātājus vērtēja žūrija: Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše, Elīza Liepājniece, kura pati bērnībā ir piedalījusies vairākas reizes konkursā “Cālis”, un Tārgales kultūras pasākumu organizatore Zane Petriņa.

Konkursa “Cālis un Putnēns 2023” mērķis ir atklāt jaunus un talantīgus pirmsskolas un sākumskolas vecuma dziedātājus Ventspils novadā, sekmēt un pilnveidot uzstāšanās iemaņas un skatuves kultūru, kā arī veicināt bērnu vokālo spēju attīstību un radošo pašizpausmi. Pasākumu papildināja tā vadītāji – draudzīgais gailis un vista, kuri kopā ar bērniem kārtīgi izdancojās, kamēr žūrija bija devusies apspriesties.

Jaunie dziedātāji saņēma balviņas un dažādas nominācijas: “Drošākais Cālis 2023” – Miķelis Matisons (vokālā pedagoģe Maija Zafarova), “Stilīgākais Cālis 2023” – Sofija Gaile (vokālā pedagoģe Līga Brūvere), “Pārliecinošākais Cālis 2023” – Odrija Marta Jansone (vokālā pedagoģe Aniki Ķeire), “Maigākais Cālis 2023” – Māra Vingre (vokālā pedagoģe Maija Zafarova), “Ritmiskākais Putnēns 2023” – Evelīna Lapiņa (vokālā pedagoģe Ligita Lukševica), “Tautiskākais Putnēns 2023” – Agate Misiņa (vokālā pedagoģe Ligita Lukševica), “Ģimeniskākais Putnēns 2023” – Elza Jurkevica (vokālā pedagoģe Aniki Ķeire), “Skanīgākais Putnēns 2023” – Sandra Zālīte (vokālā pedagoģe Ligita Lukševica), “Draudzīgākais Putnēns 2023” – Keita Suščenko (vokālā pedagoģe Ligita Lukševica), “Gaisīgākais Putnēns 2023” – Karlīna Indriksone (vokālā pedagoģe Inga Šmēdiņa), “Sirsnīgākais Cāļu duets 2023” – Marks Zafarovs un Grieta Gila (vokālā pedagoģe Maija Zafarova) un “Enerģiskākais Cāļu duets 2023” – Emīls Jurkevics un Estere Ribakova (vokālā pedagoģe Aniki Ķeire).

Šī gada titulu “Cālis 2023” ieguva Odrija Marta Jansone, “Putnēns 2023” – Keita Suščenko un “Cāļu duets 2023” – Marks Zafarovs un Grieta Gila.

Tārgales kultūras pasākumu organizatore Zane Petriņa atzīmēja, ka pasākums izvērtās ļoti jauks un skanīgs: “Bija diezgan liela atsaucība, bērniem bija prieks uzstāties, dziedāt, kustēties un teatrāli izpausties. Sen nebija noticis šāds konkurss Ventspils novadā, bija patiess prieks to atgriezt. Viss izdevās lieliski, radot gandarījumu gan bērniem, gan vokālajiem pedagogiem, gan vecākiem. Paldies visiem dalībniekiem!”

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm