< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Iedzīvotāji iesaistījās diskusijā

Iedzīvotāji iesaistījās diskusijā

2022-10-05, 09.20

Zlēku kultūras namā, LEADER vietējās rīcības grupas – biedrības “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” koordinatores Guntas Abajas aicināti, pulcējās Zlēku un Piltenes iedzīvotāji un pašvaldības pārstāvji. Viņi izteica savu viedokli par vietējās dzīves attīstību un uzbūra biznesa vīzijas.

Vispirms Gunta pastāstīja par LEADER fondiem, cik līdzekļu jau apgūts, kas iecerēts darboties turpmāk, pēc tam aicinot klātesošos apvienoties darba grupās un analizēt sava pagasta stiprās un vājas puses, iespējas un draudus. Sarunas ritēja spraigi, jo tika spriests par to, kā panākt, lai ikviens gribētu dzīvot konkrētajā pagastā, lai viņš tur tiktu sadzirdēts un novērtēts, tajā paša laikā domājot par kopīgi veicamiem darbiem.

Kā vairākkārt uzsvēra Gunta, vietējām kopienām ir spēks, jo iedzīvotāji vislabāk zina, kas nepieciešams viņu pagastā, ko darīt savādāk, lai teritorija attīstītos un cilvēki tajā justos labi. Un visvērtīgāk, ja idejas izsaka tieši iedzīvotāji, jo no malas neviens nevar atnākt un pateikt: “Jūs tagad gribat dzīvot labāk!” Sapulcē izskanējušos viedokļus asociācijas pārstāves apkopos un ņems vērā, izstrādājot biedrības turpmāko attīstības stratēģiju. Līdzīgas tikšanās paredzētas arī citos mūsu novada pagastos.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm