< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Talkā Ancē izgatavo 13 pūču būrus (video)

Talkā Ancē izgatavo 13 pūču būrus (video)

2020-03-03, 17.35

Šī nedēļa paiet administratīvi teritoriālās reformas zīmē, jo Saeima otrajā lasījumā izskatīs administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu. Ar to nav mierā lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, tādēļ notiek protesta akcijas.
Jau ziņojām, ka ceturtdien Ventspils novada lauksaimnieki ar smago tehniku brauks no Popes uz Usmu, tā solidarizējoties ar daudzām citām pašvaldībām, savukārt šodien, 3. martā, Ances muižas parkā gatavoja pūču būrīšus. Šī aktivitāte notika tieši Ancē, jo muižas parkā mājo šie skaistie putni un vietējā iniciatīvas grupa vēlējas saliedēt novada iedzīvotājus kopīgā pasākumā. Tā vadmotīvs bija izdarīt labu darbu – izgatavot pūču būrus – un paust savu attieksmi pret administratīvi teritoriālo reformu.
Kopīgo viedokli šajā jautājumā prasmīgi noformulēja Ances muižas pārvaldniece Līga Grīnberga. Agrāk bija Ventspils rajons, kas pārtapa Ventspils novadā. Tagad to vēlas reformēt un pievienot Ventspils pilsētu, bet – nāks cita valdība, un tā varbūt atkal gribēs reformēt Latvijas teritoriju. Reforma reformas galā, līdz vairs nevar saprast, kas notiek valstī. Lai tās virzītājs ministrs Juris Pūce atcerētos, ka Ventspils novada ļaudis nav mierā ar viņa viedokli, viens būris tiks aizsūtīts arī viņam – piemiņai par talku Ancē. Paldies viesmīlīgajiem pagasta iedzīvotājiem un žurnālistiem, kuri atspoguļos šo notikumu savos medijos!

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm